Özgür Çelik: “İstanbul olarak yarınki kongrede bir irade ortaya koyacağız. Bu değişimin iradesi olacak”
CHP İstanbul İl Lideri Özgür Çelik, yarın ve Pazar günü yapılacak CHP 38. Olağan Kurultayı öncesinde Ankara’da İstanbul delegeleriyle bir araya geldi. Çelik, “İstanbul olarak yarınki kongrede bir irade ortaya koyacağız. Bu değişim iradesi olacak.”
CHP’nin yarın ve pazar günü yapacağı 38. Olağan Kurultayı öncesinde CHP İstanbul İl Lideri Özgür Çelik, Ankara’da İstanbul heyetiyle bir araya geldi. Toplantıda delegelere seslenen Çelik, “Önümüzdeki 48 saat sadece parti içi bir kurultay değil, önümüzdeki 48 saat Cumhuriyetin 100’üncü yılında Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek. Belki birlikte gerçekleştirmiş olacağız” mesajını verdi. Önümüzdeki 15-20 yılı etkileyecek tarihi bir kongre.”
“İSTANBUL TARİHİ BİR SORUMLULUK ÜSTLENİYOR”
“Bu anlamda hepimize büyük görev düşüyor. İstanbul’un sorumluluğu çok büyük” diyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çünkü İstanbul, 20 milyona yakın nüfusuyla, ekonominin kalbi, kültür ve sanatın kalbi olan Türkiye’nin motor gücüdür. Bu anlamda her birimize büyük sorumluluk düşüyor ama İstanbul’un sorumluluğu da büyük. Peki, kime karşı? Sorumluluğumuz bu? Genel olarak kongre ve kongre süreçleri her zaman parti içinde değerlendirilir. En büyük sorumluluğumuz İstanbul’da yaşayan 16 milyon vatandaşımıza, en büyük sorumluluğumuz ise Türkiye’de yaşayan 86 milyon vatandaşımıza karşıdır. Bu anlamda yarın ve ertesi gün yapacağımız kongre sadece bir genel başkanlıktır.Seçim olmayacak. Bu sadece bir Parti Meclisi veya parti yönetimi seçimi olmayacak. Türkiye’yi önümüzdeki 20, 30, 50 yıl boyunca etkileyecek tarihi bir dönüm noktasındayız. Bu anlamda İstanbul’un bu tarihsel süreçte tarihi sorumluluk ve siyasi sorumluluk üstlendiğinin altını çizmek isterim.”
“BÜTÜN DELEGELERİMİZ DEĞİŞİM TANIMLARINI SUNDU”
Çelik, İstanbul delegasyonunda ortaya çıkan değişim fikriyle ilgili de şunları söyledi:
“İstanbul olarak yarınki kongrede bir irade ortaya koyacağız. Bu değişim iradesi olacak. Peki bu değişim iradesine nasıl karar verdik? Bu vasiyetnameye karar verirken nasıl bir yol haritası izledik? Değişim için mi? Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. İstanbul Kongresi yolunda İstanbul Kongresi ile buluşacağız.” Kongreyi kongre tartışmalarının dışında tuttuk. Sorular televizyonda soruldu. Çeşitli toplantılarda “Kongrede bunu nasıl yapacaksınız?” diye sorular soruldu. Bunu söyledik. İstanbul Kongresi’ni yaptıktan sonra İstanbul’un iradesini demokratik yöntemlerle ortaya koyacağız dedik. Peki demokratik yollarla ne yaptık? İstanbul’da delege toplantısı yaptık. Bir akşam yemeği düzenledik. İlçe başkanlarımızı, il yönetimlerimizi ve kongre delegelerimizden seçilmiş heyetlerimizi tanıttık. Daha sonra geniş bir delege toplantısı gerçekleştirdik. Bir kürsü kurduk. İstanbul kongresi delegelerimizin açık mikrofonla görüş ve fikirlerini ifade edebileceklerini söyledik. Açık mikrofonla Açık kürsüde gerçekleştirdiğimiz delege toplantısında konuşan tüm delegelerimiz değişimin tanımını ortaya koydu. Daha sonra il yönetim kurulumuzda kongre öncesi bir değerlendirme yaptık. Yöneticilerimizin kongre delegesi olmadığını ancak İstanbul’un 40 kişilik yönetiminin görüşü ve iradesinin bizim için çok değerli olduğunu söyledik. Ne düşünüyorsunuz diye sorduk. İl yönetimi değişim iradesini ortaya koydu. Kongre delegesi olan ilçe başkanlarımız çeşitli vesilelerle bir araya geldi. “Kongre delegesi olan bölge başkanlarımız değişim iradesini ortaya koydu.”
“TOPLUM BİZDEN DEĞİŞİM İSTİYOR”
Bunun aynı zamanda sokağın değişim isteği olduğunu vurgulayan Çelik, toplumun beklentilerini de şöyle anlattı:
“Çünkü markete, markete, okula, iş yerimize gittiğimizde toplumun gözümüzün içine baktığını görüyoruz. Toplum bizden bir değişiklik istiyor. Maalesef 2023 seçimlerinde başarı elde edemedik. Seçmenlerimizde bir umut yorgunluğu var. Örgütlerimizde bir umut eksikliği var. Bu nedenle toplum bu umudu yeniden canlandırmak için adeta gözümüzün içine bakıyor. Toplum bizden bir umut bekliyor. Seçmenlerimiz Bizden bir umut bekliyoruz. İstanbul Kongresi bu umudun meşalesini yaktı. İstanbul Kongresi tüm Türkiye’de yankı yarattı. İstanbul Kongresi büyük bir başarıdır. Bunu nezaketle ve sağduyuyla başarmaya çalıştık. Mesajlarımız Verdiği tepkiler tüm Türkiye’de yankı buldu. Artık İstanbul’da yakılan bu meşaleyi, doğan bu umudu, yarın ve Pazar günü Ankara’da hep birlikte gerçekleştireceğimiz bu kongreye yansıtma sorumluluğumuz var. İstanbul’un ilerisi sokakların talebidir. Türkiye’yi yönettiğini iddia eden siyasetçiler olarak asla kulağımızı sokaklara kapatamayız. Sokağın seslerine, sokağın çığlıklarına asla duyarsız kalamazdık. Bu anlamda bu iradeyi ortaya koyuyoruz. İstanbul umudun şehridir diyoruz. İstanbul’un tüm Türkiye’ye umut olması gerektiğini söylüyoruz. Bu anlamda bu kongrenin umudun İstanbul’dan Türkiye’ye yeniden güçlü bir şekilde yayılması için bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.”
“KONGREDEN DAHA GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ”
Kongreden güçlenerek çıkmanın önemine dikkat çeken Özgür Çelik, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Evet bir tane oy Kriz sonrası dönemdeyiz ama her krizin fırsatları da içinde barındırdığını unutmamak lazım. Bu anlamda bu kongreden daha güçlü ve gerçek bir iradeyle çıkmamız çok değerli. Bu duygu ve niyetlerle yarın ve pazar günü gerçekleştireceğimiz bu kongrenin birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleşmesini temenni ediyorum. Büyük bir nezaketle, büyük bir sağduyuyla parti içi demokrasi şölenini hep birlikte gerçekleştirmeyi diliyorum.”